Met de steun
van de Schepen
van Cultuur
van de Stad
Brussel

Brusselse Orgels

Geleide bezoeken

Begeleid bezoek door

 

Isabel Biver,
licenciée en cinéma
et guide-conférencière.

 

Cindy Castillo

organist en productrice op Musiq3

 

Mathias Lecomte

organist en leraar

Brussel, orgelstad: komen zien en horen

 

In het gezelschap van twee muzikanten en een gids geniet je tijdens een wandeling van de wonderbaarlijke klanken van de Brusselse orgels!

 

Een origineel historisch, esthetisch en melodieus parcours vol contrasten dat je langs de verschillende kerken van het stadscentrum brengt.

 

Wie zijn toch die vaak stille reuzen die hoog bovenaan op het koor prijken? Zijn er nog jonge mensen met een passie voor dit instrument dat meer dan tweeduizend jaar geleden is ontstaan? Als welluidende getuigen van ons verleden, bewaren de orgels in zich de accenten van het tijdperk waarin ze zijn ontstaan. Duik onder in dit fascinerend en nog steeds erg levendig universum, ga binnen in de mooiste religieuze gebouwen van de hoofdstad!

 

Hier ontdek je dat het orgel een kerk bezielt en een belangrijke plaats inneemt tussen de schatten die de geschiedenis ons heeft nagelaten.

 

De bezoeken worden georganiseerd met de vriendelijke medewerking van de kerken die ons verwelkomen: het precieze programma van elk bezoek, opgesteld volgens de beschikbaarheid van de plaatsen, zal een week vooraf bekend zijn.

 

Type tour

De Kunstberg. Met het programma:  Koninklijke Kapel, Sint-Jacob-op-Koudenberg, Onze-Lieve-Vrouw-ter-Zavelkerk

 

Contact

haiku@cindycastillo.eu

 

Dominicanenkerk - op afspraak voor groepen : m.butaye@dominicains.be